ABCD

Smaller Default Larger

Szkolenie dla przedstawicieli Przedsiębiorców i Podmiotów Ekonomi Społecznej z obszaru subregionu suwalskiego „Jak wygrać przetarg publiczny prowadzony w oparciu o prawo zamówień publicznych

Fundacja Rozwoju Przedsiębiorczości w Suwałkach zaprasza przedstawicieli Przedsiębiorców oraz przedstawicieli Przedsiębiorstw Społecznych na bezpłatne 4- dniowe szkolenie p.t.:
Jak wygrać przetarg publiczny prowadzony w oparciu o prawo zamówień publicznych”, które dobędzie się w cyklach 2-dniowych.
Pierwszy cykl  8-9 listopad 2017r. początek o godz. 9:00
Drugi cykl 16-17 listopad 2017r. początek o godz. 9:00

Miejsce szkolenia: Polski Dom Rodzinny Serce, ul. Kryńska 41, 16-100 Sokółka

Szkolenie kierowane jest do przedstawicieli Przedsiębiorców i Podmiotów Ekonomi Społecznej z obszaru subregionu suwalskiego (powiat suwalski, sejneński, moniecki, sokólski, augustowski, miasto Suwałki). Zgłosić się na nie mogą również zainteresowani pracownicy (spółdzielni socjalnych, KIS, ZAZ,)
Szkolenie poświęcone będzie kwestiom związanym z szeroko rozumianymi zamówieniami publicznymi. Uczestnicy poznają obowiązujące akty prawne oraz zasady i procedury dotyczące startowania w przetargach i zamówieniach publicznych. Dowiedzą się jak złożyć i jakie dokumenty przedstawić by wygrać przetarg. Szczegółowo omówione zostaną „klauzule społeczne” i zasady ich stosowania.
W programie:
Szkolenie prowadzone będzie zarówno w formie wykładu jak i ćwiczeń praktycznych.
1. Zagadnienia prawne.
2. Procedury przetargowe, ustalanie wartości zamówienia, sposób zatrudniania osób do wykonania zamówienia
3. Warunki udziału w postępowaniu, klauzule społeczne jak i kiedy je stosować
4. Specyfikacja istotnych warunków zamówienia
5. Praktyczne metody sporządzania formularzy ofertowych

Zapewniamy: Profesjonalnego wykładowcę z regionu, catering i materiały szkoleniowe.

Formularze zgłoszeniowe:

karta zgłoszenia na szkolenie Sokółka

Harmonogram szkolenia Fimowicz

zaproszenie

Zgłoszenia: Składane na formularzu rekrutacyjnym do 3 listopada. osobiście, pocztą, drogą mailową na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Decyduje kolejność zgłoszeń tylko 10 miejsc.
Informacje:
Fundacja Rozwoju Przedsiębiorczości w Suwałkach